barteam-1

Barservice

 

We onderscheiden een aantal levels in de barservice, gaande van basic tot  expert.

Bartending is voor een stuk gebaseerd op experience,  maar heeft zeker ook te maken met talent, het zogenaamde fingerspitzengefühl. Een vlotte aanpak, de natuurlijke houding achter de bar en de aangeboren feeling van omgang met klanten. Dit soort details geven heel wat informatie over iemands potentieel als bartender.

Daarnaast moet een goede barman de nodige basisregels respecteren. Wat zijn bijvoorbeeld de regels bij het wassen en spoelen van glazen, opvullen van frigo’s, serveren van dranken, …? Hoe komt het dat iemand meteen voelt wanneer een flesje voldoende gekoeld is of blindelings de koude flesjes weet staan in de frigo? Bovenal primeert het belang van structuur: wie doet wat, waar, wanneer en hoe?

 

Basic

Deze bartender kent zijn weg achter de bar. Als een basketter pivoteert hij van tap naar frigo, en van frigo terug naar bar. Als een danser rijgt hij alle bewegingen vlot aan elkaar en als een acteur serveert hij altijd met de glimlach.

Een geroutineerde barman ziet en kent in één oogopslag de volledige inhoud van zijn frigo’s. Zonder aarzelen zal hij de juiste frigodeur openen, het juiste glas nemen en deze met de nodige flair serveren. De dranken zijn bovendien perfect gedoseerd. De barman heeft oog voor detail en zorgt dat de bar steeds schoongeveegd is.

In het basic level is enige affiniteit met bartending dus van belang, maar zeker ook een basiskennis van de regels.

Skilled

Speed, stamina & control staan centraal in dit level. De barman beheerst alle basistechnieken en bedient u in een oogwenk. Hij houdt rekening met uw specifieke wensen en  uw drank staat bij manier van spreken al klaar nog voor u aan de bar komt. Deze bartender heeft een alziend oog en maar een half woord nodig om te begrijpen wat u wenst. Ook sterke dranken worden met de nodige flair geserveerd en met de correcte garnituur afgewerkt.

Expert 

Top of the bill is een barservice van het level expert. De bar is als het ware de natuurlijke habitat van deze bartender: hij weet perfect welke beweging wanneer te maken, is in staat een volledige bar in te richten en vlot te laten functioneren. De expert heeft kennis van wijn, bier, spirits en cocktails. Hij beheerst technieken die weinigen kennen – laat staan hem nadoen – en speed is his middle name. Kortom, deze bartender is de draaiende motor van de bar!

Laat de expert van Barteam de touwtjes in handen nemen en uw barservice zal nog nooit zo vlot verlopen zijn!

Blijf op de hoogte